Veelgestelde vragen

Kan ik ook een plaatje van internet gebruiken voor printtapijt ?

Dit kan uitsluitend als de betreffende afbeelding op ware grootte minimaal 100Dpi is. Maximaal is 300Dpi. Bij vectorbestanden is het veel eenvoudiger. Deze bestanden kunnen ongelimiteerd vergroot worden.

Kan ik er vanuit gaan dat de kleuren in mijn bestand exact overeenkomen met de kleuren in printtapijt?

Nee, helaas niet. Dat is de reden dat wij altijd vooraf een proefstaal ter goedkeuring voorleggen. Daarbij merken wij dat men soms zelfs uitgaat van de beeldschermkleuren. Dat is echter geen enkele garantie omdat beeldschermkleuren heel anders worden opgebouwd en deze kleuren tevens worden beïnvloed door omgevingslicht en kwaliteit beeldscherm. Wij raden dit dan ook dringend af.

Fullcolor bedrukt tapijt heeft een groot voordeel. Elk detail wordt geprint waardoor er ook schaduwen en dieptes zichtbaar zijn. Foto's geven dan ook het beste resultaat!

Ik wil eigen kleuren toepassen met printtapijt die aansluiten bij mijn project, kan dat?

Ja dat kan! Zoals op de fullcolor tapijt de kleuren uit het bestand worden vertaald en bedrukt, leveren wij ook tapijt met de mogelijkheid om zelfs 16 eigen kleuren toe te passen! Je kunt zelfs een kleurstaal meesturen die in het lab dan exact worden gematched.

Kleuren reageren ook anders op verschillende materialen en structuren. Daarom maken wij altijd vooraf een proefstaal ter goedkeuring.

Kan ik zelf kiezen welke afwerking er bij printtapijt wordt gebruikt?

Ja dat kan! Soms wil een ontwerper juist geen afwerking. Alles is bespreekbaar, zelfs de foto op deze pagina laat zien dat je zelfs een vrije vorm kunt kiezen als afwerking. Zie bij Q 7  een meer uitgebreidere beantwoording.

Werkt printtapijt goed als akoestisch materiaal?

Ja! Dat draagt zeker bij aan een goede akoestiek. Je kunt er voor kiezen om ook nog een extra viltbacking toe te voegen. Dat draagt nog beter bij aan geluiddemping en geeft meer comfort bij met name gladvelours. Ook kunt je printtapijt uitstekend toepassen als wandkleed!

Is printtapijt geschikt voor ruimtes waar ook mensen met stofallergie komen?

Een grote misvatting is dat printtapijt, of tapijt in het algemeen, bijdraagt aan allergische reacties. Onderzoek heeft uitgewezen dat tapijt zelfs bijdraagt aan het verminderen van stof! In dit geval is het zelfs verstandiger om voor een zachte vloerbedekking te kiezen dan de harde vloerbedekking, zoals een gietvloer, betonlook vkoer, vinyl, PVC vloer of marmoleum, die geen stof vasthouden.

Kan ik zelf kiezen welke tapijtafwerking er bij printtapijt wordt gebruikt?

Ja dat kan! Soms wil een ontwerper juist geen afwerking. Alles is bespreekbaar, de foto op deze pagina laat zien dat je zelfs een vrije vorm kunt kiezen als afwerking.

Welke mogelijkheden van tapijtafwerkingen zijn met printtapijt mogelijk?
  1. Festonneren: Een speciale techniek die voorkomt dat het vloerkleed aan de randen gaat rafelen. Voor deze afwerking wordt bij het stiksel een bijpassende kleur garen gebruikt. Festonneren is de meest voorkomende afwerkingsmethode maar slijt eerder op de randen.
  2. Blind banderen: Deze stijlvolle afwerking geeft het tapijt of karpet een luxe uitstraling. Bij blind banderen (ook wel blindzomen) zijn de randen van het tapijt of karpet voorzien van een suèdine, katoenen of kunstleren band. Omdat de stiknaden niet zichtbaar zijn, heet deze techniek ‘blind’ banderen. Blind banderen is veel slijtvaster dan festonneren.
  3. Banderen: Net als bij blind banderen, zijn de randen van het tapijt of karpet omzoomd met een suèdine, katoenen of kunstleren band. Bij banderen is de stiknaad (in tegenstelling tot blind banderen) wel zichtbaar. Deze afwerking bepaalt heel sterk het beeld.
  4. Volume karpet: Door de randen van het tapijt om te vouwen, krijgt dit luxe tapijt een warme uitstraling. Volume karpet is gevoerd met een speciaal ondertapijt. Dat maakt het tapijt ook geschikt voor vloerverwarming. Kan alleen met een hoge pool van minimaal 12mm.
  5. Antislip: Met een anti-slip ondertapijt houd je het tapijt of karpet op zijn plek. Dat voorkomt struikelen of uitglijden. De basis van de backing is latex maar kan op gladde oppervlakten toch glijden.
Is printtapijt wel duurzaam?

Printtapijt is zeker duurzaam! Ten eerste produceer je alleen maar wat je nodig hebt en ten tweede is het hele productieproces duurzaam door hergebruik materialen (ca 20% garen wordt hergebruikt!) Ten derde door het gebruik van Ecosolvent inkten op waterbasis. De fabrieksgarantie is 5 jaar.

Zijn de toegepaste kleuren met printtapijt wel kleurvast?

De inkten worden onder hoge druk ik de pool gespoten. De kleuren zitten dan ook door en door in de pool! Daarbij verkleuren kleuren niet anders dan welk ander materiaal dan ook onder invloed van UV licht. Je kunt dus gerust printtapijt toepassen in elke ruimte.

Kijk ook eens naar de film productie printtapijt.

Leveren jullie printtapijt alleen op 2m1 breed?

Wij leveren printtapijt op 4m1 breed en 2m1 breed met 5 jaar garantie! . Daarnaast leveren wij een beurskwaliteit printtapijt met print met 3 maanden garantie op kleur en slijtvastheid. Ook kunnen wij een "alloverdesign" op tapijttegels leveren.

Direct advies over printtapijt Onze service en ondersteuning is uitstekend!